Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Αλέστε την αμυγδαλόψιχα στο μίξερ με μία κουταλιά ζάχαρη. Ρίξτε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να φουσκώσει. Έπειτα προσθέστε την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, μισή δόση μπέικινπάουντερ και ανακατέψτε καλά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Χτυπήστε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα με 3 πρέζες μπέικινπάουντερ και προσθέστε την προσεκτικά στο μείγμα με τους κρόκους.
Για το ψήσιμο:
Αλευρώστε και βουτυρώστε μια φόρμα διαμέτρου 26 εκ., ρίξτε μέσα τη ζύμη και ψήστε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου.
Για την ολοκλήρωση:
Ξεπλύνετε το γλυκό πορτοκάλι, σκουπίστε το και κόψτε το σε λεπτές λωρίδες. Σβήστε το φούρνο, ξεφορμάρετε την πίτα πάνω σε μια σχάρα έπειτα από 5 λεπτά και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς. Έπειτα πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη, κόψτε την σε τρίγωνα και γαρνίρετε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αμυγδαλόπιτα
Υλικά
- • Ζάχαρη άσπρη, 200 γρ.
- • αμυγδαλόψιχα, 200 γρ.
- • Αυγό, 6
- • Βανίλια, 1 δόση/-εις
- • Μπέικινπάουντερ, 1 δόση/-εις
- • Κανέλα, τριμμένη
- • Λεμόνι, 1, ξύσμα
- • Λεμόνι, 1, ξύσμα
- • Λεμόνι, 1, ξύσμα
- • Λεμόνι, 1, ξύσμα • Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, 1-2 τμχ.
- • Ζάχαρη άχνη