Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
Συνταγές στο apolausi.gr
Κανένα αποτέλεσμα
View All Result
  • Αρχική
  • Φαγητά
    • ΟΛΑ
    • Spaghetti
    • Ζύμες
    ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΓΙΑ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΑΡΤΕΣ

    ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΓΙΑ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΑΡΤΕΣ

    Καρμπονάρα  Ιταλική

    Καρμπονάρα Ιταλική

    Trending Tags

    • Χοιρινό
    • Μοσχάρι
    • Κατσίκι
    • Αρνί
    • Κυνήγι
    • Κοτόπουλο
    • Γαλοπούλα
    • Πάπια
    • Κουνέλι
    • Ρεβίθια
    • Φακές
    • Μαυρομάτικα φασόλια
  • Γλυκά
    • ΟΛΑ
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Γλυκά Πολίτικα
    • Κέικ
    • Κεράσματα
    • Κορμός
    • Κουλουράκια
    • Μους / Κρέμες / Παγωτά
    • Χαλβάδες
    Κουλουράκια με αμύγδαλο

    Αμυγδαλωτά

    Ρολό σοκολάτας με χαλβά

    Ρολό σοκολάτας με χαλβά

    Κορμός σοκολάτας με άρωμα καφέ

    Κορμός σοκολάτας με άρωμα καφέ

    Κορμός με Ροδάκινα

    Κορμός με Ροδάκινα

    Αμυγαλόπιτα

    Αμυγαλόπιτα

    Κουλουράκια με αμύγδαλο

    Κουλουράκια με αμύγδαλο

    Νηστίσιμα κουλουράκια με πορτοκάλι

    Κουλουράκια Πάστα Φλώρα

    Βούτυρο Κλαριφιέ

    Βούτυρο Κλαριφιέ

    Sekerpare σοκολάτας

    Sekerpare σοκολάτας

    Trending Tags

    • Κρέμα
    • Σαντιγί
    • Σοκολάτα
    • Κεράσι
    • Φράουλα
    • Μπισκότα
    • Κουλουράκια
    • Κέικ
    • Μους / Κρέμες / Παγωτά
    • Σοκολάτες
    • Κορμός
    • Παραδοσιακά Γλυκά
    • Γλυκά ψυγείου
    • Γλυκά Ταψιού
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Γλυκά Πολίτικα
    • Μαρμελάδες
    • Γλυκά Νηστίσιμα
    • Κεράσματα
  • Είδος Γεύματος
    • Brunch
    • Κυρίως Γεύμα
    • Ορεκτικά
    • Πρωινό
    • Σνακ
  • Τρόπος Μαγειρέματος
    • Κατσαρόλα
    • Ψυγείο
    • Φούρνος
    • Γάστρα
    • Τηγάνι
    • Μαντέμι
  • Αρχική
  • Φαγητά
    • ΟΛΑ
    • Spaghetti
    • Ζύμες
    ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΓΙΑ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΑΡΤΕΣ

    ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΓΙΑ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΑΡΤΕΣ

    Καρμπονάρα  Ιταλική

    Καρμπονάρα Ιταλική

    Trending Tags

    • Χοιρινό
    • Μοσχάρι
    • Κατσίκι
    • Αρνί
    • Κυνήγι
    • Κοτόπουλο
    • Γαλοπούλα
    • Πάπια
    • Κουνέλι
    • Ρεβίθια
    • Φακές
    • Μαυρομάτικα φασόλια
  • Γλυκά
    • ΟΛΑ
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Γλυκά Πολίτικα
    • Κέικ
    • Κεράσματα
    • Κορμός
    • Κουλουράκια
    • Μους / Κρέμες / Παγωτά
    • Χαλβάδες
    Κουλουράκια με αμύγδαλο

    Αμυγδαλωτά

    Ρολό σοκολάτας με χαλβά

    Ρολό σοκολάτας με χαλβά

    Κορμός σοκολάτας με άρωμα καφέ

    Κορμός σοκολάτας με άρωμα καφέ

    Κορμός με Ροδάκινα

    Κορμός με Ροδάκινα

    Αμυγαλόπιτα

    Αμυγαλόπιτα

    Κουλουράκια με αμύγδαλο

    Κουλουράκια με αμύγδαλο

    Νηστίσιμα κουλουράκια με πορτοκάλι

    Κουλουράκια Πάστα Φλώρα

    Βούτυρο Κλαριφιέ

    Βούτυρο Κλαριφιέ

    Sekerpare σοκολάτας

    Sekerpare σοκολάτας

    Trending Tags

    • Κρέμα
    • Σαντιγί
    • Σοκολάτα
    • Κεράσι
    • Φράουλα
    • Μπισκότα
    • Κουλουράκια
    • Κέικ
    • Μους / Κρέμες / Παγωτά
    • Σοκολάτες
    • Κορμός
    • Παραδοσιακά Γλυκά
    • Γλυκά ψυγείου
    • Γλυκά Ταψιού
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Γλυκά Πολίτικα
    • Μαρμελάδες
    • Γλυκά Νηστίσιμα
    • Κεράσματα
  • Είδος Γεύματος
    • Brunch
    • Κυρίως Γεύμα
    • Ορεκτικά
    • Πρωινό
    • Σνακ
  • Τρόπος Μαγειρέματος
    • Κατσαρόλα
    • Ψυγείο
    • Φούρνος
    • Γάστρα
    • Τηγάνι
    • Μαντέμι
Κανένα αποτέλεσμα
View All Result
Συνταγές στο apolausi.gr
Κανένα αποτέλεσμα
View All Result
Αρχική Φαγητά Spaghetti

Καρμπονάρα Ιταλική

κατηγορία: Spaghetti, Κατσαρόλα, Κυρίως Γεύμα, Τηγάνι
488 5
0
Καρμπονάρα  Ιταλική
Share on FacebookShare on Twitter

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καρμπονάρα οριτζινάλε, αρχικά ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το γκουαντσιάλε. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι, το γκουαντσιάλε θα τηγανιστεί στο δικό του λίπος, το οποίο σταδιακά θα γίνει διάφανο. Είναι έτοιμο μόλις ξεροψηθεί. Προσοχή, όμως, να μην παρασκληρύνει.
  2. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη.

Unmute

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να «κρατάνε» αρκετά στο δόντι.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους. Προσθέτουμε 2 κουταλιές από το τριμμένο πεκορίνο και αλατοπιπερώνουμε με μέτρο, γιατί το πεκορίνο είναι ήδη αλμυρό. Χτυπάμε το μείγμα με ένα πιρούνι.
  • Αμέσως μόλις μαγειρευτούν τα σπαγγέτι, τα παίρνουμε με μια τσιμπίδα και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο τηγάνι με το γκουαντσιάλε σε σβηστή φωτιά.
  • Προσθέτουμε 1 μικρή κουτάλα της σούπας νερό από το μαγείρεμα των ζυμαρικών και αμέσως ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα, να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα. Προσοχή, να μη στεγνώσει!
  • Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με επιπλέον πεκορίνο και πιπέρι. Η καρμπονάρα πρέπει να σερβιριστεί αμέσως.

καρμποναρα

Μερίδες: τεμ 2
Χρόνος: 20 λεπτά λεπτά
Δυσκολία: 2

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. γκουαντσιάλε ή καπνιστή χοιρινή πανσέτα καλής ποιότητας, σε λεπτές λωρίδες
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 120 γρ. πεκορίνο ρομάνο, τριμμένο πολύ ψιλό
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • • αλάτι χοντρό θαλασσσινό
Share296Tweet185

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Popular

  • Κουλουράκια με αμύγδαλο

    Αμυγδαλωτά

    740 shares
    Share 296 Tweet 185
  • Ρολό σοκολάτας με χαλβά

    739 shares
    Share 296 Tweet 185
  • Κορμός σοκολάτας με άρωμα καφέ

    739 shares
    Share 296 Tweet 185
  • Κορμός με Ροδάκινα

    740 shares
    Share 296 Tweet 185
  • Αμυγαλόπιτα

    740 shares
    Share 296 Tweet 185
  • Σορόπια για γλυκά ταψιού

    740 shares
    Share 296 Tweet 185

Αυθεντικές γεύσεις και συνταγές στο apolausi.gr, για όσους αγαπάνε και αναζητάνε τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.

  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με εμάς
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Χρήση Cookies

© 2025 Απόλαυση | Apolausi.gr αυθεντικές γεύσεις και συνταγές.

….
Created by

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
View All Result

© 2023 Apolausi.gr αυθεντικές γεύσεις και συνταγές.