
Οδηγίες
Πλένουμε τα φιρίκια ,τα σκουπίζουμε και τα καθαρίζουμε όπως είναι ολόκληρα. Βγάζουμε τα σπόρια τους με το ειδικό μηχάνημα ή με ένα μαχαίρι και κάθε ένα που καθαρίζουμε και βγάζουμε τα σπόρια το βάζουμε σε μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσει μέχρι να ολοκληρώσουμε την διαδικασία με όλα τα φιρίκια. Τα σπόρια τα κρατάμε, τα βάζουμε σε ένα τούλι και το δένουμε καλά. Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα φιρίκια με τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν. Προσθέτουμε το νερό και το τούλι με τα σπόρια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσουν. Την επόμενη μέρα ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά την κατσαρόλα κι αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι .Δοκιμάζουμε αν έδεσε το σιρόπι στάζοντας με ένα κουταλάκι λίγο σιρόπι σε ένα πιατάκι, αν δεν απλώσει το σιρόπι είναι έτοιμο. Προς το τέλος προσθέτουμε την αρμπαρόριζα,το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη (προαιρετικά). Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα ασπρισμένα αμύγδαλα και τα ψήνουμε λίγο στο φούρνο να καβουρδιστούν ελάχιστα. Αφού έχει κρυώσει το γλυκό μας και τα αμύγδαλα, βάζουμε από ένα αμύγδαλο μέσα σε κάθε φιρίκι (προαιρετικά). Αποστειρώνουμε τα βάζα που θα αποθηκεύσουμε το γλυκό μας και τα αφήνουμε να
Γλυκό κουταλιού μήλο φιρίκι
Υλικά
- • Φιρίκια 20 τεμ
- • Ζάχαρη 1 κιλό
- • Νερό 1 1/2 κούπα του τσαγιού
- • Αρμπαρόριζα 2 κλωναράκια
- • Λεμόνι 1/2 λεμόνι από τον χυμό του
- • Αμύγδαλα 20 τεμ ασπρισμένα και καβουρδισμένα
- • Γλυκόζη 1 1/2 κουτάλι της σούπας προαιρετικα