
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το ξίδι, το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Όταν δέσει η ζύμη, αλευρώνουμε τον πάγκο, ζυμώνουμε με τα χέρια και, στη συνέχεια, την ανοίγουμε σε φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Ιδανικά, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Για τη συναρμολόγηση
Κόβουμε τη ζύμη σε ορθογώνια κομμάτια, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε. Κόβουμε τα περισσεύματα με ένα τετράγωνο καλούπι και πιέζουμε τις άκρες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Σε μια κατσαρόλα με λάδι τηγανίζουμε λίγους-λίγους τους γκιουζλεμέδες μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή με τριμμένη γραβιέρα, φρέσκα μυρωδικά και ελαιόλαδο.

Γκιουζελμέδες
Υλικά
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 160 γρ. φέτα Μυτιλήνης 100 γρ. ανθότυρο Μυτιλήνης 50 γρ. γραβιέρα Μυτιλήνης 350 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 1 αυγό Αλάτι Πιπέρι
- Για το φύλλο 25 ml ελαιόλαδο 10 ml ξίδι 10 γρ. αλάτι 250 γρ. γ.ό.χ. 130 ml νερό 10 γρ. ζάχαρη Πιπέρι
- Για το σερβίρισμα Γραβιέρα και μέλι για το σερβίρισμα