Αφράτα και τραγανά κουλουράκια με αμύγδαλο, ιδανικά για καφέ ή τσάι!
Συνταγή για Κουλουράκια με αμύγδαλο
Υλικά
- Βούτυρο 125 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
- Άχνη ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού
- Βανίλια 1 τεμ
- Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
- Αυγό 1 τεμ
- Αμύγδαλα 50 γρ τριμμένα
- Φαρίνα όσο πάρει
- Αμύγδαλα 50 γρ ολόκληρα για στολισμό
Οδηγίες
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας, εκτός από τα ολόκληρα αμύγδαλα.
- Σταδιακά ζυμώνοντας προσθέτουμε το αλεύρι όσο πάρει μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Πλάθουμε την ζύμη μας σε κουλουράκια στρογγυλά και βάζουμε στο κέντρο από ένα αμύγδαλο ολόκληρο στο καθένα.
- Τοποθετούμε στην λαμαρίνα φούρνου ή σε ένα ταψί λαδόκολλα, τα αραδιάζουμε σε απόσταση το ένα από το άλλο
- Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.